27 mai 2012

Bauturi cu lamaie ... direct din fabrica

    In anii '90 trendul barurilor si teraselor in materie de bauturi racoritare incepuse sa fie "Coca-Cola cu lamaie" sau " Apa plata cu lamaie". Nu stiu cati sau cate dintre cei care comandau astfel de combinatii stiau ca de exemplu "Apa cu lamaie" face minuni pentru persoanele cu probleme cardiace, datorita continutului sau ridicat in potasiu.
Controleaza hipertensiunea arteriala, vindeca senzatia de ameteala, greata si da senzatia de relaxare fizica si psihica. Reduce stresul si depresia.

   Producatorii au simtit oportunitatea de a creste vanzarile pe acest segment si nu au intarziat sa scota produse pe piata ce contineau aroma de lamaie direct din fabrica fara a mai fi necesari sa rogi ospatarul sau barbanul sa iti puna lamaie in Cola. Paradoxal poate singurii care au vazut aceasta oportunitate au fost cei de la PEPSI.La noi nu exista Coca Cola Lemon dar exista PEPSI TWIS. Desi pentru inceput s-a vrut o editie limitata producatorul a vazut ca vanzarile merg si sortimentul exista inca si astazi.

Si daca producatorii de bauturi racoritoare au scos pe piata aceste sortimente cu lamaie de ce sa nu o faca si producatorii de bere.
Primul dintre ei a fost in Romania , Ursus, care a adus pe piata berea REDD'S. Producatorii au incercat astfel sa se adresese publicului feminin.Bautoarele sortimentelor cu lamaie stiu ca este mai degraba un cocktail bericios si dulce-acrisor. Nici gradele nu sunt aceleasi: cele mai multe beri de femei au intre 2 si 4% alcool.

Daca REDD'S se zice ca e cu lamaie BECKS a scos pe piata un sortiment cu lamaia verde - Becks Green Lemon a celor de la Inbev. Aceast sortiment de bere  se vinde in 4 tari (incluzand aici alaturi de Germania, Marea Britanie si Italia, Romania) si se produce in 2 (Germania si Romania).

Cel mai recent sortiment de bere cu lamaie le apartine celor de la Heineken România  care au lansat pe piata Ciuc Natural Radler, compania intrând astfel pe pe segmentul berilor cu arome, dupa Ursus Breweries (Redd’s), Bergenbier (Beck’s  Green Lemon).
Primul Radler românesc este o bautură inspirată din vechea reţetă germană, dar recreată de Ciuc pentru a se potrivi gusturilor consumatorului român: 63% limonadă si 37% bere Ciuc, cu 1.9% alcool si fără conservanti artificiali.