14 mai 2012

Fetele noastre de aur

Intr-o perioada in care politica a acaparat programele tv, intr-o perioada in care am uitat sa fim MSD 2 ( mai sus de locul 2), echipa feminina de gimnastica a Romaniei ne-a facut sa fim inca odata mandrii ca suntem romani.
Romania a cucerit sase medalii (patru de aur si doua de argint) la Campionatul European de gimnastica feminina de la Bruxelles.
Site-ul competitiei ce a avut loc la Bruxelles a titrat: "Aurul romanesc a plouat peste Bruxeles" si conchide: "Finalele pe aparate au scos in evidenta cateva gimnaste de exceptie. O tara s-a remarcat in mod deosebit: Romania".
Insa in spatele unei performante de acest gen se afla o munca imensa si sacrificii pe masura.Este, pana la urma, o alegere de viata pe care nu o face antrenorul, ci sportiva si parintii ei. Drumul spre inalta performanta este extrem de dificil si dureros, marcat de constrangeri, renuntari, chin, suferinta, frustrari.
Marile gimnaste renunta la copilarie cu tot ce inseamna ea, de la ciocolata si joaca dupa pofta inimii, dar este o chestiune de alegere si, in final, daca seriozitatea si dedicarea sunt totale, si rezultatele sunt pe masura.

Si de aceasta data fetele ne-au facut sa ne bucuram si sa savuram intents succesul de la Europene cu atat mai mult cu cat peste trei luni urmeaza Olimpiada unde cu totii speram sa retraim aceleasi bucurii.