29 mai 2012

Litoralul pentru unii

Daca o sa consultati ofertele agentiilor de turism si vara aceasta preturile sunt destul de piparate.Exista si anul acesta tot felul de programe " mai ieftine" cum ar fi de exemplu - Litoralul pentru toti . Acesta se va sfarsi pe 15 iunie. Pana acum insa vremea nu a tinut cu turistii si nici cu hotelierii asa ca nimeni nu se prea inghesuie. Preturile sunt identice cu cele de anul trecut ,179 de lei pentru 6 nopti la un hotel de o stea si 549 la unul de 5 stele.
Dupa data de 15 iunie preturile cresc brusc. Poti sa ai surpriza sa lucrezi un an intreg sa pui bani deoparte si nu iti ajunga sa stai la un hotel de 4 stele din Mamaia de exemplu.Si trebuie sa iti faci socotelile astfel incat sa pui ceva bani deoparte si pentru sezlongurile si umbreluta de pe plaja, mancarea de la terase, restaurante sau chiar liniile de autoservire gen " impinge tava" desi suna cel putin ciudat sa stai la un hotel de 4 stele si sa mananci la "impinge tava".

Anul acesta anumite hoteluri de pe litoral s-au axat pe pachete pentru familii cu copii.
Idei si programe pentru copiii tai, animatori, clowni, meniuri pentru copii si muuuulte alte surprize...
Asa suna anuntul unui complex hotelier, dar atentie acum preturile:
Din 14 iunie All Inclusive : 1150 lei /pers / 5 nopti ( copilul nu plateste daca inca nua re 12 ani).

Daca insa vei merge in plin sezon adica prin iulie , chiar daca mergi cu copilul sau nu, preturile arata cam asa:

Un hotel de 3 stele Plus ( ca sa nu zicem ca suntem prea pretentiosi) 1425 lei/ 6 nopti cu Demipensiune si de aici incepe sa iti faci calculele.Benzina si bani de buzunar. S-ar putea ca usor o familie de 3 persoane sa sara cu bugetul pentru o vancata la Mamaia de 4500 lei.Asa ca si anul acesta Litoralul va fi doar pentru ... unii.