21 mai 2012

Ochii

Rolul crucial pe care il joaca ochii in procesul de curtare a fost recunoscut de mult timp.Rolul expresiv al ochilor este evident printr-un numar de semnale:

- OCHII MARUNTI. Un de a deveni irezistibil pentru cineva este marind ochii.Acest lucru se observa mai ales la femei.Facandu-si ochii sa para mai mari cand este cu iubitul, o femeie lasa impresia de neajutorare, lucru care il determina pe iubitul ei sa isi doreasca sa o protejeze si mai mult.Si el poate obtine acelasi efect facandu-si ochii sa para mai mari.

- APLECAREA CAPULUI. Cand isi priveste iubitul, o femeie poate lasa impresia ca are ochii mari lasadu-si capul in jos.Cand o femeie isi lasa capul in jos continuand in acelasi timp sa isi priveasca iubitul, automat devine mai mica si are nevoie de mai multa protectie.Intrucat lasarea lasarea capului in jos este corelata cu sumisivitatea, femeile sunt mult mai inclinate sa faca acest gest cand flirteaza cu un barbat.

- DILATAREA PUPILELOR. Cand o persoana traieste o emotie intensa - placuta sau neplacuta - pupilele sale tind sa se dilate.Cu toate acestea, oamenii nu pot sa isi controleze constient dimensiunea pupilei si nu au nici un mod de a sti cat de mai sau cat de mici sunt pupilele lor.In general oamenii snt atrasi de cei cu pupile mari, desi rareori realizeaza rolul pe care il joaca dimensiunea acestora in alegerea preferintelor.


- PRIVIREA LATERALA. Aceasta se obtine privind spre cineva in timp ce capul este intors in alta directie.Acest gest transmite doua mesaje diferite - privind persoana in ochi autorul comunica o dorinta de apropiere, iar intorcand capul , o dorinta de evitare. Tensiunea dintre apropiere si evitare constituie farmecul acestui gest, din acest motiv persoana care il realizeaza pare atat de atragatoare si interesanta.Privirea din lateral este un gest folosit in cea mai mare parte de femei, desi exista si barbati care il folosesc cu acelasi efect seducator.

- PRIVIREA MISTERIOASA.  Acest gest se realizeaza coborand pleoapele superioare si ridicand usor sprancenele. Aceasta privire ofera avantajele a doua mesaje - pe langa faptul ca face persoana sa para submisiva, privirea ii da un aer misterios si atotcunoscator ca si cum persoana ar avea un secret.
Era foarte populara in anii filmului mut cand a devenit gestul caracteristc al actritei Greta Garbo.