2 iunie 2012

Candidatii si materialele electorale

Asa cum stiti am intrat pe ultma suta de metri a campaniei electorale pentru alegerile locale sau mai bine zis cei ce vor sa fie alesi au intrat noi restul asistam. Pentru ca suntem in 2012 candidatii pe langa discursuri si probabil faina,ulei si chestii de gen ambalate frumos intr-o plasa cu o anumiota sigla, au venit catre electorat si cu tot felul de "suveniruri" .

Cele mai intalnite au fost baloanele,nici o lansare de candidat fara baloane,verzi sau rosii sau galbene sau chiar violete dar neaparat cu insemnele partidului pe ele.Si pentru ca romanul are nevoie cu ce sa si mai scrie asa cum era normal au aparut si pixuri cu numele candidatilor, iar altii s-au adresat fumatorilor si au inscriptionat brichete. Altii care nu au uitat ca inaintea brichetei a aparut chibritul au inscritionat cutii de chibrituri cu mesaje care mai de care "incendiare".

Pentru ca suntem la mijlocul anului nu prea mergea sa faca calendare cu chipul lor impunator care sa trasmita incredere cetatenilor si, noroc ca incepe Campionatul European de fotbal ca ideea le-a venit imediat.
Au tiparit o minibrosura care normal pe prima pagina are poza candidatului in interior meciurile de fotbal,grupe,etc iar pe spate programul candidatului ( adica promisiunile ).
In fiecare colt al tarii au sunat si megafoanele instalate pe masini: Votati X ... Votati Y cu fonduri sonore care mai de care mai celebre mai mult sau mai putin populare.

Si uite asa si anul acesta romanul a mai primit cate ceva palpabil in campanie, sa mai delectat cu un concert (electoral) si s-a mai enevat la cate un talk-show politic.
Cu alte cuvinte tot ce s-a dat sa fie primit, ca in ziua votului mai vede romanul ce o sa faca ....