29 iunie 2012

Daca sunt examene ...sunt si perle...

Ca in fiecare an odata cu examenele de Evaluare Nationala si cel de Bacalaureat elevii care sustin aceste examene sunt extrem de inventivi si si-au dat frau liber imaginatiei . Rasfoim acum lucrarile celor de clasa VIII , selectam si iata ce gasim:
 - „Cireşari sunt cei care se ocupă cu cireşele”

 - "În opinia mea mesajul textului dat este acela că poţi adormi mult mai repede citind sau scriind. Dan a descoperit că citind nu putea adormi, probabil şi datorită faptului că cartea o citise de nenumărate ori. Dan odată ce a început să scrie în jurnal a şi adormit. În concluzie eu cred că textul vrea să ne îndemne că scriind nu numai că ne dezvoltăm vocabularul şi modul de a gândi dar timpul trece mai repede şi adormim mai repede.”

- „Când primea alocaţia mergea la librăria din colt unde îşi cumpăra cărţi noi până a strâns o bibliotecă întreagă pe care o va lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor lui”,

 - „El fiind cel mai bun prieten al meu îmi spune: Bubulina, dacă nu ai carte, nu ai parte! Şi eu îl cred pe cuvânt”

- "Sinceră să fiu nu prea trece pe la biblioteca şcolii, dar îşi procură cărţile din alte locuri. O să devină o bibliotecară pe cinste”, „Pe lângă lectură lui îi place şi biciclismul”.

 Si ca sa facem si un remember si poate o comparatie.Iata cateva de la examenul de Capacitate din 2006:

- "Au trait fericiti pâna când s-au istovit!"
- Basmul "poate fi din popor sau de unul singur, asa cum este Eminescu, care interpreteaza opere de unul singur."
- "Imparatul avea o gradina si în fund avea un mar."
- "Prâslea cauta infractorul care furase merele de aur, iar Mircea cel voinic era necajit si se simtea rau pentru ca merele erau stropite iar când a muscat din mar i-a ramas în gât o bucata si când si-a dat seama era târziu."
- "Fratii lui Prâslea erau niste panarame care se dau mari."

Urmeaza Bacalaureatul, revenim cu " perle " de a XII .