12 iunie 2012

Inventii trasnite

Umbrela care stă singură pe cap a fost inventată de japonezi. Obiectul ciudat este prevăzut cu nişte senzori care detectează eventualele obstacole şi avertizează purtătorul despre ele. Totodată, umbrela se poate înclina singură într-o parte, se poate ridica sau coborî şi chiar se poate închide şi apoi redeschide după ce obstacolul a dispărut. Singurul inconvenient este acela ca „montarea” pe cap a umbrelei necesită destul de mult timp.


Furculiţa anti-indigestie a fost inventată special pentru persoanele care mestecă excesiv de repede. Aceasta este prevăzută cu două leduri montate pe mâner, dispozitivul având o memorie care ştie ce interval de timp trebuie lăsat între două înghiţituri. Prin alte cuvinte, în timpul mesei, furculiţa automatizată va indica, prin culoarea led-ului aprins, dacă este sau nu momentul de a lua o nouă... îmbucătură.

Uscătorul special de sutiene a fost inventat pentru ca femeile să scape de grija care le-au frământat dintotdeauna: deteriorarea sutienului din cauza fibrelor şi dantelelor extrem de sensibile. Acest uscător foloseşte radiaţii infraroşii care evaporă apa, fără a afecta ţesătura sutienului.

Încărcătorul eolian pentru telefoane mobile are formă de moară şi captează adierile de vânt prin intermediul unui ventilator şi le transformă în energie electrică. Un motoraş preia acea energie şi încarcă bateria telefonului. Aceasta invenţie poate fi de-a dreptul utilă în caz de v-aţi rătăcit în...junglă.