5 iunie 2012

Ziua Mondiala a Mediului

În fiecare an la data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Mediului, eveniment considerat unul dintre cele mai mari si reprezentative in domeniul acțiunilor ce au ca unic scop protejarea mediului. Activitătile au loc pe tot parcursul anului, dar punctul culminat este atins pe data de 5 iunie când implicarea este de pretutindeni.
Ziua Mondială a Mediului reprezintă un semnal de alarmă tras de institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale sau mass-media privind necesitatea protejării mediului. Insa responsabilitatea nu se opreste aici. Fiecare persoana trebuie sa constientizeze ca poate deveni un agent al schimbarii mentalitatii cu privire la protejarea mediului.
Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului a început în 1972. În prezent, aceasta este principalul mijloc prin care ONU reuseste să stimuleze la nivel mondial atentia asupra problemelor de mediu. Totodată, data de 5 iunie este dedicată tuturor celor care încearcă să asigure o lume mai curată, mai verde si mai luminoasă generatiilor viitoare.
In Romania, evenimentul este celebrat la nivel national prin diverse activitati tematice, fiind un prilej foarte bun pentru ONG-uri de a-si detalia activitatea si de a prezenta planuri complexe pentru viitorul bazat pe o “economie verde”.