10 iulie 2012

Cele 12 Principii care te ajuta sa fii un bun un agent de vanzari - Principiul 5

Principiul nr. 5
Construieste-ti propria ta retea de relatii!
Este foarte important sa ii cunosti pe cei care conteaza in lumea vanzarilor, sa ai cat mai multe contacte, sa ai relatii, sa-ti construiesti o reputatie.
Participa la toate lansarile de produse, la marile evenimente din lumea in care te invarti si muncesti, seminarii. Acolo o sa cunosti oameni care conteaza, care te pot ajuta. Oamenii cu bani pe care-i vrei clienti se duc la teatru, la concerte, participa la mondenitati. Fii acolo cat poti de mult. Daca ai ocazia sa participi la seminarii, incearca sa fii mai mult decat un spectator, ia cuvantul, pune intrebari, fa-te cunoscut. Invita din cand la cand la masa sau la o cafea clientii tai si pe aceia pe care ii vrei ca si clienti. Convinge-ti sefii ca faci asta pentru a intari niste relatii, ca aceste lucruri dau rezultate pe termen lung.

Intalneste-te cu oamenii care conteaza, cu niste telefoane si mail-uri nu faci nimic! Construieste-ti propia ta retea de legaturi, contacte, oameni pe care-I poti cauta oricand. Faci asta pentru cariera ta, in general, pentru propriul tau succes si n-o faci doar pentru firma al carui angajat esti!
 
Nu toate contactele tale sunt clienti! Nici vorba! Dar prin aceste contacte poti cunoaste in permanenta oameni noi, oameni care-ti pot deveni clienti. Vei fi introdus tot timpul altor persone din mediul afacerilor de catre cei din cercul tau. Fii tot timpul prezent pentru contactele pe care le ai, fii tot timpul pregatit sa vorbesti despre afacerea ta.