17 iulie 2012

Cele 12 Principii care te ajuta sa fii un bun un agent de vanzari - Principiul 12

Principiul nr. 12
Antenele ridicate!
 
Folositi-va cel de-al saselea simt: al vanzarii!
 
Raspanditi un aer de incredere de sine. Daca aveti incredere in voi, atunci ii veti transmite si clientului increderea. Nu confundati, insa, increderea in sine cu aroganta. A fi sigur pe tine nu inseamna sa fii ingamfat!
Fiti pozitiv si gandeste-te ca rezultatul muncii tale va fi unul pozitiv. Gandesti, deci poti! Iar faptul ca te gandesti ca poti inseamna deja 50% sanse pentru un contract semnat.
Fii hotarat. Daca clientul iti spune NU, tu trebuie sa percepi raspunsul ca NU INCA!
Gandeste-te ca vei realiza ce ti-ai propus. Ia-ti energia asta din ultima vanzare pe care ai facut-o.
Gandeste ca un invingator. Multi vor sa fie, putini reusesc. Dar important este sa gandesti ca vei fi un invingator!
Gandeste-te ca vei avea success! Gandeste-te ca acest contract iti va aduce bani pe card!
Exista, insa, si simturile negative care te influenteaza la intalnirea cu un client:
Ti-e teama, esti nervos, simti ca vei fi respins, te indoiesti de tine, esti nesigur, ti-e teama de ridicol, ti-e teama ca vei avea ghinion.
 
Incearca sa stapanesti aceste temeri pentru ca acest tip de blocaje iti influenteaza munca.
Trebuie sa te gandesti ca, de fapt, tu detii controlul! E in mainile tale sa semnezi sau nu contractul. Nu depinde de nimeni altcineva.
Fi in permanenta cu antenele ridicate. Nu doar la intalnirile importante, ci oriunde te afli: in masina, la spalatoria de masini, in lift, la restaurant, oriunde. Nu-ti pierde exercitiul de a fii atent!
Concluzii
Nu exista un secret anume care te face un bun agent de vanzari, ci exista … mai multe secrete! Tocmai vi le-am infatisat!
Trebuie sa crezi ca poti! Trebuie sa crezi ca poti avea succes! Cei mai multi privesc in exterior ( dupa banii pe care ii pot inhata ), in loc sa priveasca in ei ( dupa banii pe care ii merita intr-adevar ). Este foarte important sa crezi in tine si sa stii exact cat poti!
Trebuie sa stii sa-ti creezi un mediu de lucru productiv. Sa ai in jur oameni care sa te sprijine ( familie, prieteni, colegi de birou ).
 
Sa ai contacte bune si importante, care sa conteze.
Sa fii in permanenta deschis la nou, sa inveti tot timpul.
Sa-ti faci planuri, propriile planuri. In fiecare zi!
Sa devii un agent de vanzari valoros. Fa-te cunoscut ca un om care stie piata, care are idei, nu doar ca un agent de vanzari si atat!
Sa ai raspunsuri la intrebarile clientului, solutii pentru temerile lui. Ca sa poti sa faci asta trebuie sa fii tot timpul informat, sa-ti faci temele atunci cand mergi la clienti, sa stii despre ei, despre business-ul lor.
Sa vezi oprtunitatea atunci cand ea iti apare in fata. Fii tot timpul cu antenele ridicate, gandeste pozitiv.
Fii responsabil. Cu tine, in primul rand! Nu da mereu vina pe altii! Asuma-ti deciziile pe care le iei, riscurile, actiunile si efectele acestora.
Fii un om de actiune, un om viu!
Invata din greselile tale.
Nu renunta atunci cand simti ca nu-ti iese nimic. Persevereaza. Daca renunti, deja ai pierdut!
Munceste mult si gandeste pozitiv!