21 iunie 2013

Mergem la gratar.

Abia asteptam o zi libera, insorita, in care sa ne strangem toti prietenii si sa iesim la aer,apa si la iarba verdea . Ne place atmosfera si cui nu ii place sa fie laudat ca e cel mai cel bucatar de gratar. Si cu siguranta in fiecare gasca de preiteni exista cate un " responsobil cu gratarul ".

Daca vrei sa fi in "chef" al gratarului iata cateva sfaturi date de bucatari de renume.





Carnea de porc:

- Pentru un gust deosebit marineaza carnea.
- Nu uita carnea nu se pune pe gratar direct din frigider, adu-o la temperatura mediului.
- Temperatura gratarului sa nu fie nici prea-prea nici foarte-foarte.
- Daca iti place friptura in crusta si ca sa nu isi pierda din suculent intoarce carnea doar odata sau de doua ori,

Carne de pui :

Pieptul de pui nu are nevoie de foarte mult timp ca sa se patrunda si nici de o temperatura prea ridicata. Pentru un rezultat perfect pune carnea mai spre final, cand focul s-a mai domolit. Nu uita sa intorci carnea din 3-4 min.
Carnea de pui se face foarte bine la foc domol, pentru a se patrunde. Cel mai bine e sa fie doar jar aprins. Daca o pui de la inceput la jar iute se arde la suprafata si ramane cruda in interior.
O pulpa este gata in 10-15  min.

Cate mici secrete:

- unge carnea cu putin mustar inainte de a o pune pe gratar pentru a fi mai aromata sau marineaz-o.
- unge gratarul cu o bucata de ceapa pentru a da un plus de aroma.
- micii se pun pe gratar la final, dupa carnea de porc si pui, impreuna cu frigaruiile dar nu inainte de legume.

Nu uita insa aproape 50% din bucatari au un ingredient sau o tehnica secreta.
Succes !!! si fi un adevarat "chef" al gratarelor.