12 mai 2014

Daca e sa ma intrebati pe mine .

     Daca e sa ma intrebati pe mine, anul acesta a fost un Eurovision destul de slab. Din toate punctele de vedere. De ce? Pentru că mă asteptam la altă calitate tehnică oferită de danezi. Sincer, ceea ce a făcut Suedia a arătat putintel mai bine, chit că arena era mai mică decât cea de anul ăsta. Si filmarea. Absolut grotească. Parcă era făcută de amatori. 
    
      Mie mi s-a demonstrat anul ăsta că România este capabilă să găzduiască Eurovision-ul. Mai greu e sa castige cineva. Sincer, am incercat de toate. Am trimis balade, piese saltarete, in romana, italiana, franceza, spaniola, rusa, engleza. Dar chiar nu-mi dau seama ce tip de piesa are nevoie Romania pentru a aduce odata trofeul ala in Bucuresti. Acum hai sa fim seriosi, daca nici Paula Seling nu mai canta, atunci nu stiu cine o mai face. Si da, piesa a avut reteta pentru concursul asta. Show, voci, lumini, culoare, proiectii. Nu a mai avut nimeni asa ceva pana acum, de cand participam, dar nici alti concurenti. Toata lumea stie ca e politizat, dar ca anul asta niciodata. Nu este posibil ca la televoting sa fii lider, iar juriul sa te puna pe locul 25. Este o bataie de joc. De 2 ani, nu reusim sa sarim de locurile 12-13. Nu stiu ce se poate face, cu ce sa vii atat de spectaculos incat sa castigam. 

          Vecinii au demonstrat inca odata ca nu ne iubesc. Ungaria nimic, Serbia nu a participat, Bulgaria la fel, Ucraina nu a dat nimic. În afară de fratii nostri de peste Prut, unde am fost lideri și la juriu și la televot, nimeni nu a mai dat maximum de puncte. Nici țări la care ma asteptam, Suedia, Norvegia, Ovi fiind de acolo nu au dat mai nimic. Ma gandeam ca poate ar fi bine sa ne retragem o perioada. Sincer, Ucraina isi merita pe deplin soarta. Magarii au votat cu Rusia, da cu aia care vreau sa-i rada de pe fata pamantului. Rusia le-a dat 7 puncte. A...rusii au mai fost si huiduiti, atat in semifinala cat si in finala cand au primit un set de note de 12.
       
          Despre castigator, pe mine sincer chiar nu ma deranjeaza. Privind dincolo de ambalaj, practic e un produs de marketing din punctul meu de vedere. Va asigur eu ca daca nu venea cu barba si cu rochie de seara nu castiga. Practic socul a fost aparitia unei prezente feminine care are barba. Desi, trebuie sa recunosc, piesa chiar e foarte buna, vocea la fel, iar mesajul e unul pe masura. Victoria Conchitei Wurst apartine in mare parte comunitatii LGBT din Europa. Sincer, oarecum ma bucur de victoria Conchitei. De ce? Pentru ca Viena e foarte aproape de Romania, iar la anul poate o sa servesc o portie de Eurovision de  la fata locului!

autor: Andrei Faur