6 februarie 2015

Ce este viata ?

Avem atat de mult timp si totusi atat de putin. Uitam valorile existente, pierdem ce avem mai de calitate, ceea ce nu ne poate lua nimeni, interiorul fiecaruia. Confundam adesea materia cu spiritul, dragostea cu obiectele materiale, devenind tot mai lipsiti de sentimente, de iubire, fericire, devenim tot mai tristi, ne e frica sa mai iubim, dar frica este cel mai mare obstacol catre succes si fericire. Iubirea este, intr-adevar unicul lucru bun in viata, adevarata energie a vietii, insa adesea o distrugem singuri cu tot felul de pretentii inutile, sentimentele nu au sex, context sau pretext, in loc de o mie de cuvinte, mai bine unul, dar care aduce pacea, pentru ca fericirea inseamna de fapt sa nu avem dureri in trup si griji in minte. Numai oamenii care iubesc pot intelege fara prea multe cuvinte dragoste muta, oarba si surda. Am ajuns sa apreciem intamplari, oameni, sentimente, doar in lipsa lor, insa o viata creativa si plina de iubire pentru ceva, orice, este o viata sanatoasa, pentru ca atunci cand facem ce ne face fericiti, avem parte de siguranta si vindecare.

  Noi oamenii, suntem atat de multi si totodata atat de diferiti, multi dintre noi ne schimbam datorita unor intamplari din viata in care am fost dezamagiti, mintiti, tradati, fiecare isi apara sufletul si ne inchidem in noi. Om pe om se schimba, sa nu uitam niciodata cine suntem, sa nu lasam oamenii sa ne transforme in cine vor ei sa fim, ne-am obișnuit ca lucrurile să fie grele, sa nu uitam ca fiecare este minuntat si avem in noi puteri nebanuite de a schimba lumea in bine, traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, caci binele facut se va intoarce inzecit omului.

   Toate persoanele si evenimentele din viata noastra sunt acolo pentru ca noi le-am provocat, ce alegem sa facem cu ele depinde de noi, de aici incepe binele sau raul in viata noastra. Daca ceva e gresit, nimic nu ramane, viata este foarte rapida, ii face pe oameni sa treaca de la cer la infern in cateva secunde, e un joc dur, viata inseamna salturi cu parasuta, inseamna risc, sa cazi si sa te ridici, inseamna vointa de a ajunge in punctul tau cel mai inalt. Tot ea ne ofera multe oportunitati de care trebuie sa stim sa ne legam, nu trebuie sa fugim de propriul nostru destin, mana lui Dumnezeu este infinit de generoasa, in pofida severitatii ei. 

autor: Punct