27 aprilie 2015

Un loc de poveste

            Un loc care mă impresionează foarte mult când trec pe lăngă el este o casă foarte frumosă care are vechime de aproximativ 100 de ani.
            Nu nepărat că încă arată destul de bine, dar nici nu locuiește nimeni în prezent acolo se spune că  locuia pe vremuri un boier foarte bogat care avea foarte multe lucruri, pâmănturi, curtea din fața casei era împodobită cu flori mai alese si frumoase de îți încăntau privirea, bani mulți și multă avere strânsă de-a lungul timpului și persoane care îl serveau și îi făceau munca și tot ce avea nevoie.
Era căsătorit cu o femeie mai sărăcuță ca și el, dar dragostea învinge și nu a contat poziția sociala în acel moment ca rod al iubirii lor au avut și două fete care s-au realizat foarte frumos în marile orașe din țara noastră. Din păcate boierul a murit și la fel și soția sa, iar fetel s-au așezat la casele lor, departe de casa părintească și au lăsat-o în grija unor cunoștințe din apropiere.
           Din nefericire în prezent casa este distrusă nu a mai rămas decât puțin din ea, dar de  fiecare dată veverițele se cațară împrejurul casei si pe brazii înalți de acolo și mai sunt flori vara care se mai văd înflorite și ne încăntă privirea. Este păcat că o casă așa frumoasă și cu o poveste interesantă  a fost lăsată de izbeliște, ar trebuii să punem mai mult preț pe lucruriile importante din viața noastră și să le prețuim că mai târziu vor fii valoroase și ne vom bucura de ele amintireat ne va râmăne mereu în suflet.


autor: Flueras Roxana Bianca