8 aprilie 2015

Vacanta in Maramures

Eu în fiecare vară merg la bunicii mei la Maramureș este situat într-o zonă frumoasă a țării noastre în partea de nord aproape de granița cu Ucraina .Locul, împrejurimiile și oamenii de acolo mă fascinează foarte mult este un loc aparte care îmi va rămane tot timpul întipărit în suflet.
De obicei când ajungeam la ei prima dată stăteam în casă împreuna, iar al doilea lucru  era să mă întălnesc cu prietenii mei.  Înțelegeam minunat de bine făceam multe lucruri împreuna, ne jucam,mergeam si luam mere de la vecini din pom era cea mai mare distracție când vedeam că nu ne-a prins nimeni la „furat” de fructe din grădinile oamenilor, când era cald ne bâlăceam lângă un pârău de lângă casele noastre sau prindeam pești cu borcanul. Mergeam des la multe plimbări prin tot felul de locuri ciudate sau mai puțin ciudate, dar la care mergeam să ne uităam entuziasmați.

            Ne plăcea sa mergem destul de mult la un loc numit „Petricica” oamenii din zonă o numeau așa deoarece acolo se află două stânci foarte mari și în mijlocul lor era o crâpătura de unde izvora o mică apă cristalină cu mici pietricele strălucitoare, iar susurul apei îți încănta auzul.Într-o zi ne-am gândit să mergem până acolo aveam un grupuleț din care făcea parte verisorul meu, eu, două fete și încă doi băieți mai mari ca noi cu un an.
            Mergând pe drum ne îmbrănceam unul pe celălalt fiind mici nu aveam treabă de nimic, ajungând în locul unde se aflau stânciile sâream și alergam unul după celălalt. Când stăteam acolo curiozitățiile ne atrăgeau și am vrut să vedem ce se află înăuntrul stâncilor ne-am băgat toți sa aflăm ce lucru misterios se află înăuntru.Dintr-o dată aud pe prietena care era în fața că țipă și o ia la goană cât o țin puteriile uitându-ne și noi vedem ca apar doi șerpi foarte mari din întunericul stâncilor, când am văzut am plecat înfricoșați fără să ne mai uităm în urmă.
O periodă mai lungă de timp nu ne-am mai aproiat de locul acela,dar după ne-am revenit și am mai mers pe acolo, dar nu am mai fost curioși să vedem ce se află înăuntru.
            Tot timpul mă gândesc cu drag la întămplarea aceasta chiar cu o mică înfiorare,dar stiind că am crescut și am avut multe peripeți care nu le voi uita niciodată îmi voi amintii mereu stiind că le-am petrecut cu persoane la care țin foarte mult și în prezent..

autor:  Flueras Roxana Bianca          
 Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva