19 mai 2015

Dragi parinti ...

Crestem, descoperim, cunoastem, îndepărtându-ne de ei, oamenii care sunt alaturi de noi necondiționat, parintii. O binecuvântare atat de mare, pe care o apreciem atat de putin, inconștient sau constient, trăind cu impresia ca asta este ceva normal si nimic deosebit, cand de fapt, e bucuria si Esența vietii, familia, căminul tau in care cresti, inveti, cunosti...
Nu obiceiurile s-au schimbat, nici credința, nici iubirea, noi ne-am îndepărtat de tot ce inseamna suflet, sentimente si iubire, punând tot mai mult accent pe materie, prinși in câștig, uitam, ne pierdem pe drumul spre mai mult, uitând de parinti, de dragostea lor, de oamenii care ii avem langa noi orice ar fi, orice am face, in loc sa apreciem, pentru cat ii avem langa noi, pentru ca va veni ziua cand nu vor mai fi, noi dam la o parte.
Cand a fost ultima oara cand i-ai oferit putin timp si atentie părinților tai?

Cand a fost ultima oara cand ai spus "multumesc", "te rog", "te iubesc"..? Detalii care pentru noi nu mai conteaza atat de mult, nu le mai dam importanta, stiind ca fara vorbele acelea sau cu ele, ei vor fii la fel..
Găsiți-va o zi, un moment, faceți o zi specială părinților de cate ori puteți, mulțumindu-le, arătându-le iubirea si respectul. Multumeste-i mamei tale ca te-a purtat in pantece noua luni si a îndurat dureri mari ca tu sa vezi lumina zilei si tatălui tau ca a fost alaturi in acele clipe. Multumeste-le ca au luat toata suferinta si greutatea asupra lor, ca tu sa nu simti si sa ai toate cele necesare.
Nu va rețineți de la sentimente fata de parinti, arătati-le acum, pana inca mai sunt aici, fiti recunoscători de sacrificiile făcute de ei, sa nu vina ziua in care va apărea regretul gandind cate lucruri ar fi putut fi spuse si nu au fost, atunci veți tanji dupa o clipa, dar va fi prea tarziu.

Nu va neglijati parintii, Spune-ți ceea ce simtiti acum si in fiecare zi, fiti Mângâieriea bătrâneții lor, pentru ca si voi la rândul vostru veți fii parinti si va veți dori acelasi lucru de la copiii vostrii.

autor: Punct