29 iunie 2015

Bunatatea,singura bogatie a omului.

Am fost educata pe conceptia ca singura bogatie a omului e sufletul. Asta e adevarul,dar din pacate in ultimii ani omenirea a evoluat. A evoluat pe conceptii si idei gresite. Cel mai dureros e cand intalnesc oameni care nu au avut posibilitatea de a-si crea conditii decente. Pe aceasta tema aud uneori pareri ca sunt prea naiva,fiindca daca vroiau sa isi schimbe conditia ar fi trebuit sa invete. Dar lasand la o parte asta,sa ne referim la generatiile de acum 20-30 de ani. Ce oportunitati erau atunci?!
Acum oricine poate sa faca o facultate,o facultate la care sa invete sau la care sa aiba doar o diploma indiferent ca lucreaza in domeniul respectiv sau nu. Asta e moda. Trebuie sa faci o facultate.

M-a pus pe ganduri Intr-o zi un domn care statea sa intre in autobuz,chiar daca era printre primii in rand a lasat toti oamenii sa urce iar el a intrat ultimul. Fara sa realizez am obervat ca s-a pus chiar vizavi de mine. I-am vazut mainile muncite si ochii tristi. Am simtit o apasare de durere in suflet si mi-am spus in gand „Da!

Unii oameni nu merita viata pe care o au”. M-am gandit apoi cate persoane ar face acest gest? Da,sunt putini. Pentru ca respectul in ziua de azi a devenit SF. Nu avem respect fata de familie,apropiati daramite fata de un strain. Uneori imi doresc sa fim egali,egali noi intre noi. Si cand spun egali ma refer din toate punctele de vedere. Sa nu mai putem spune ca viata e nedreapta cu noi sau sa mai existe vreun concept de superioritate.Oamenii sunt egali in fata legii dar acest aspect nu se aplica si in viata de zi cu zi . Sa fim egali si noi fata de noi.

Nu sunt de vina doar oamenii,e de  vina intreg sistemul.Inca de la scoala porneste acest lucru,mereu e concurenta si nu doar la invatatura ci si la ceea ce avem.

Nu arata si nu te lauda cu ceea ce ai fiindca poate cel ce te asculta nu are. Si e dureros pentru el, dar mai dureros e pentru tine. Iti creezi iluzia ca esti mai bun doar pentru ca ai mai mult decat altii,dar defapt singurul lucru care ne deosebeste e ceea ce ofera sufletul nostru. In fata lui Dumnezeu suntem egali si in prezent si peste 10 ani si la sfarsitul vietii noastre.

autor: Alexandra Crainic