3 iulie 2015

Cum sa cumparam "inteligent" haine

Am auzit acum ceva vreme că o duduie a făcut un credit la bancă pentru a-și putea cumpăra blana mult dorită. Am rămas puțin șocat să aud așa ceva. Cum naiba să te împrumuți la bancă doar pentru a-ți cumpăra haine. Din nefericire, acest lucru nu face decât să demonstreze faptul că poporul român este un popor snob.


Cred că suntem printre cele mai „fashion-iste” popoare din Europa, care pun mai mult accent pe ceea ce e la exterior decât pe ceea ce este în interior.
Ne place să ne etalăm mereu „valoarea”, să epatăm, să fim în centrul atenției mereu cu ce punem pe noi. Eu am fost întotdeauna de acord cu hainele reduse de la un anumit preț la altul. Pentru mine nu contează neapărat prețul dacă îmi place produsul respectiv, dar mai ales îmi vine bine. Cunosc persoane care își fac cumpărături de la anumite magazine, din mall-urile din orașele mare ale țării. Cinste lor că își permit. Însă, degeaba îți cumperi haine scumpe dacă nu ți se potrivesc, dar mai ales nu le știi asorta. Cred că te poți îmbrăca bine și să fii o prezență plăcută și cu haine reduse. Asta dacă le știi asorta. Lucrul acesta este valabil, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cătălin Botezatu, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România, afirma la un moment dat că el este de acord cu second-hand-urile și cu hainele la preț redus din magazine.

Acesta preciza în interviul respectiv că uneori, în magazinele second poți găsi lucruri mai frumoase și mai de calitate decât în unele magazine care au prețuri uriașe. Cât despre hainele reduse, acesta este de părere că este bine să aștepți momentul în care hainele sunt scoase la reducere, însă, singurul inconvenient este cel legat de faptul că nu o să mai fii tu primul care va avea acel sau acele articole vestimentare. În România, spre exemplu, marea masă a oamenilor, nu cumpără haine reduse, pentru că dacă nu sunt de firmă, nu  sunt de calitate. De cele mai multe ori se înșeală. În cele mai multe cazuri, snobismul este la el acasă. În rest, noi să fim sănătoși!

autor: Andrei Faur