1 mai 2016

Florile din sere

Cultivarea florilor in sere este o metoda extrem de utilizata in acest secol. Cultivarea florilor si a plantelor ornamentale reprezinta o ocupatie nobila. Florile ne bucura privirea si tocmai de aceea dorim sa ne inconjuram cu ele mai tot timpul. Ideea de a cultiva flori in sere s-a nascut din  dorinta  de a le avea alaturi tot timpul anului . Chiar dacă majoritatea se plantează toamna şi primăvara, puteţi reîmprospăta straturile cu câteva specii, printre care şi trandafirii.

Florile sunt cele care aduc culoare reuşind să  umple spatiile in care vor ajunge de viaţă.Pentru a construi o sera perfecta pentru flori trebuie sa parcurgeti cativa pasi esentiali.
In primul rand trebuie sa va alegeti o suprafata mare, pe care sa va construiti sera.

Apoi, cand sera este deja construita este necesara achizitionarea unei surse de caldura, care sa ajute la crearea si mentinerea temperaturii constante.

Pe urma aveti nevoie de instalarea unui sistem de ventilatie, care sa asigure miscarea aerului. Iluminatul serei este deasemenea foarte important. Florile in special au nevoie de lumina constanta. Pe langa lumina este nevoie si de instalarea unui aparat pentru irigare. Lumina si apa, irigarea florilor sunt elemente esentiale

Pentru a fi siguri că florile sunt de calitate bună, cumpăraţi seminţe, butaşi sau răsaduri din florării sau din magazinele de profil.

Nu uita  florile exprima sentimentele,  infrumuseteaza mediul in care locuim si pentru a sarbatori sau practica diferite ritualuri.
Construieste-ti o sera , planteaza flori si bucura-te de ele tot timpul anului.